Schimb distributie

Cauti servicii profesionale de schimb distributie pentru masina ta? Afla la cati km se schimba distributia si de ce trebuie sa fie facuta periodic. Apeleaza la specialistii Activ Service Oradea

Schimbarea kitului de distribuție este o operație de întreținere a autoturismului și care este recomandat să fie făcută periodic într-un service cu experiență precum Activ Service Oradea. Aici vei întâlni o echipă de experți în reparații auto realizate pentru orice model de autoturism.

Încrederea într-un service auto se construiește pe baza unor servicii profesionale eficiente și a transparenței oferite de către o echipă de mecanici competenți. Activ Service Oradea este un asemenea exemplu.

Aici găsești specialiștii care îți vor explica pașii ce sunt necesari pentru o reparație eficientă și sigură. Beneficiezi de garanție pentru orice intervenție și pentru piesele schimbate și achiziționate de la noi.

schimb distributie

8% reducere pentru programari online

Cauti un Service Auto in Oradea? Noi suntem solutia.
Foloseste butonul de programare online de mai jos si iti oferim 8% reducere la toate serviciile.

Când se schimbă distribuția la mașină? La câți km se schimbă distribuția?

Kitul de distribuție se schimbă periodic, conform indicațiilor din manualul de utilizare al mașinii tale. Aceasta se schimbă preventiv deoarece compoziția curelelor de ditribuție, fiind în mare parte cu conținut de cauciuc, se deteriorează în timp și cedează, ducând la ruperea curelei de ditribuție. Bineînteles și uzura rolelor și a întinzătorului poate duce la ruperea curelei de distribuție.

Intervalul de timp în care trebuie să schimbi distribuția la mașină diferă de la marcă la marcă și chiar de la motor la motor.

Cele mai des întâlnite recomandări pentru schimbul kitului de distribuție sunt:

la 60.000 de kilometri sau la maxim 5 ani.

curea distributie

Câte tipuri de distribuție există? 

Există 2 tipuri de distribuție: distribuția pe lanț și distribuția pe curea. În ambele cazuri acestea trebuie înlocuite într-un interval de timp sau kilometraj.

În cazul distribuției pe lanț, aceasta se schimbă conform specificațiilor producătorului auto, dar și în cazul în care se aude un sunet ciudat venind dinspre capacul distribuției. Dacă se aude acel sunet, înseamnă ca zalele lanțului și întinzătorul au ajuns la o întindere maximă și acestea pot să cedeze.

La majoritatea mașinilor care au distribuția pe curea altă componentă principală e pompa de apă, care e angrenată de cureaua de distribuție. În multe cazuri aceasta nu este inclusă în setul de distribuție pe care clientul îl achiziționează. Dacă cureaua de distribuție angrenează pompa de apă, înlocuirea ei este obligatorie în procesul schimbului de distribuție.

Având în vedere că mare parte din lichidul de răcire al motorului este scos afară pentru înlocuirea distribuției, recomandarea noastră e înlocuirea totală a acestuia în cadrul procesului de înlocuire a setului de distribuție. Pentru a nu avea probleme, mecanicul trebuie să fie priceput. Procesul în sine nu este unul deloc simplu, însă acesta diferă de la mașină la mașină. Kitul de distribuție trebuie să fie unul nou, altfel poți avea probleme peste ceva timp.

Ce se poate întâmpla dacă nu schimb kitul de distribuție la mașină?

Există șansa de a cala motorul iar reparația poate fi destul de costisitoare și dificilă. Motorul ar trebui înlocuit.

Realizează o programare oricând ai nevoie de reparații auto eficiente

Echipa Activ Service Oradea te așteaptă pentru a-ți oferi reparații de calitate la prețuri avantajoase, precum și numeroase oferte și promoții periodice. Dacă faci programarea online, beneficiezi de un discount de 8% pentru toate lucrările ce vor fi efectuate. Vino să vezi ce înseamnă să beneficiezi de ajutorul unui partener de încredere pentru buna funcționare a automobilului tău!

Programare service online

8% reducere pentru programari online, completeaza formularul de mai jos si un reprezentant Activ Service te va contacta in cel mai scurt timp pentru a confirma programarea.

Call Now ButtonSună acum
× Whats App