Reparatii Clima Auto – Incarcare Freon AC

Ești în căutare servicii profesionale de curațare, igienizare sau reparații climă auto? Suntem un service specializat în verificarea instalației de climatizare, reparații aer conditionat auto sau încărcare cu freon, realizate pentru orice model de autoturism.

Instalația de climatizare auto este un ansamblu de echipamente care asigură confortul și siguranța pasagerilor, indiferent de sezon. Totodată, ea permite dezaburirea rapidă a geamurilor în perioada iernii și pe timp umed.

Oferim soluții complete de verificare și întreținere a sistemului de răcire / încălzire:

 • Încărcare instalație A/C cu freon R134 și înlocuire ulei compresor (este obligatoriu a se efectua schimbul de ulei și freon din instalația de climatizare la fiecare 2 ani). În caz contrar, uzura compresorului crește considerabil. Neavând lubrifierea necesară în cele mai multe dintre cazuri se ajunge la blocarea compresorului.
 • Verificarea instalației de climatizare auto;
 • Diagnoza computerizată
 • Detectarea scurgerilor de freon
 • Înlocuirea componentelor sistemului A/C
 • Înlocuirea si repararea furtunelor de A/C
 • Înlocuire radiator climatizare
 • Înlocuire compresor auto
 • Spălarea instalației A/C de impurități cauzate de uzura compresorului
 • Verificare senzori presiune
 • Schimbare fitru uscător
 • Schimbare vaporizator bord
reparatii clima auto

8% reducere pentru programari online

Cauti un Service Auto in Oradea? Noi suntem solutia.
Foloseste butonul de programare online de mai jos si iti oferim 8% reducere la toate serviciile.

Alege servicii profesionale de curățare, dezinfectare și igienizare habitaclu și sistem de climatizare auto

Cum scăpăm de mirosuri?

Uneori, instalația de climatizare emană în interior un iz neplăcut. Soluția optimă o reprezintă curățarea sistemului prin tehnologia ultrasonică. Tratamentul trebuie efectuat o dată la fiecare 6 luni (recomandarea producătorilor).

Folosim dezinfectant pentru aparatul de aer condiționat și interiorul vehiculului. Acesta eliberează sistemul de aer condiționat  de mirosurile neplăcute cauzate de mucegai și bacterii fără demontare. Produsul conține ingrediente eficiente care neutralizează mirosurile neplăcute și  împiedică revenirea acestora, pentru o perioadă lungă de timp. Oferă aer curat în compartimentul pentru pasageri.

Lichidul Clima-Cleaner Plus are la bază ethanol, astfel este un dezinfectant cu acțiune ridicată, fiind eficient atât pentru dezinfectare cât și pentru curățare în autovehicul. Efectul dezinfectant al produsului este dovedit și examinat de Institutul Național, conform standardelor EN 1276/ EN 1650. (3540/2005).

Reparăm motoare și chiulase de autoturisme și autoutilitare folosind utilaje dedicate pentru fiecare operațiune. Toate procesele de prelucrare a componentelor de motor se realizează doar cu echipamente automatizate.

Departamentul de reparații motoare are personal cu experiență în reparații și recondiționări motoare pentru orice model de autoturism sau autoutilitară, indiferent dacă prezintă distribuție pe curea sau distribuție pe lanț.

aer conditionat auto

Semnele defecțiunii aerului condiționat auto

Cum ne dăm seama că sistemul de aer condiționat nu funcționează în mod corespunzător? În general, ne confruntăm cu următoarele consecințe:

 • Dezaburirea este lentă. Soluția? Cel mai adesea, cauza este filtrul compartimentului pasagerilor.
 • Sistemul de aer conditionat este zgomotos. Posibile cauze: lipsă freon în instalație, rulment compresor defect, garnituri fulie compresor uzate.
 • Aerul nu se răcește rapid. Motivul? O posibilă scurgere de gaz. Cu o cantitate insuficientă de gaz, aerul nu poate fi ră În astfel de situații, experții recomandă o verificare imediata într-un centru autorizat.
 • Aerul rece nu este distribuit corespunză. De vină poate fi oscilatorul care propagă aerul. Din nou este necesară o verificare amanunțită.

Detectare scurgeri freon auto

Indiferent dacă este vorba de scurgeri de freon din compresoare, evaporatoare, conducte sau alte componente, abordăm fiecare situație cu atenție și precizie. Odată ce sursa scurgerii este identificată, acționăm imediat pentru a remedia problema și a preveni deteriorarea sistemului. Ulterior, oferim servicii de încărcare freon aer condiționat auto.

Când verificăm climatizarea auto?

Revizia sistemului de aer condiționat trebuie efectuată periodic, la o distanță nu mai mare de 2 ani. La fiecare 20.000 de km parcurși, sau o data la cel mult 12 luni, filtrul compartimentului pasagerilor trebuie înlocuit.

Uscătorul se substituie la fiecare 4 ani, sau după 70.000 de km parcurși. La capătul a 100.000 de km contorizați, specialiștii recomandă ajustarea nivelului uleiului din compresor.

O altă verificare esentială vizează habitaclul. Acesta trebuie să fie supus periodic unui tratament de igienizare.

Ce este și cum funcționează Diagnoza profesională AC?

Diagnoza computerizată AC este o tehnică modernă și precisă de evaluare a sistemului de climatizare al mașinii tale. La ACTIV SERVICE, folosim cele mai noi echipamente și software pentru a detecta și rezolva rapid problemele sistemului de climatizare.

Diagnoza computerizată implică o conectare a mașinii la o diagnoză specializată care analizează și interpretează datele emise de sistemul de climatizare. În cazul în care se constată că radiatorul de climă este fisurat sau compresorul de climă defect, vă oferim piese noi cu garanție la cele mai bune prețuri.

Principiul de funcționare al aerului condiționat la autoturisme

Sistemele de încălzire și climatizare ne asigură confortul în autoturism pe tot parcursul anului. Prin utilizarea climatizării, putem circula cu geamurile închise și, astfel, accesul zgomotelor și mirosurilor din exterior este diminuat, păstrându-se o temperatură ideală și un aer sănătos. Sistemul de climatizare dezumidifica aerul și dezaburește geamurile, beneficiind și de aportul funcției de recirculare. În general, întâlnim două categorii principale: instalații de aer condiționat manual sau aer condiționat automat.

Sistemul clasic de aer condiționat cuprinde un ansamblu de dispozitive, ce furnizează aer rece la comandă, nivelul de temperatură fiind reglat manual. Unele dispozitive de aer condiționat manual oferă și functia de recirculare a aerului, printr-un flaps (comandat mecanic, electric sau v acuumatic) ce împiedică aerul de afară să intre în habitaclu.

Aerul condiționat auto cu reglare automată (denumit și climatizare automată) reprezinta un progres semnificativ fata de sistemul clasic. Acesta menține constantă temperatura selectată, prin intermediul unor senzori de temperatură și umiditate, plasați în puncte cheie din habitaclu, eliminându-se astfel necesitatea intervenției șoferului în timpul condusului. Procedura implică selectarea valorii de temperatură dorite și activarea butonului “AUTO”.

Sistemul prelucreaza informațiile de la senzori și, controlat de un mini computer, stabilește funcționarea ventilatorului și debitul de aer (cald sau rece) necesar pentru menținerea temperaturii solicitate. În funcție de clasa din care face parte autovehiculul, aerul condiționat poate fi și semiautomat sau cu posibilitatea reglării temperaturii pe mai multe zone, astfel încât soferul și pasagerul își pot regla separat temperatura dorită.

Principiul de funcționare al instalației de climatizare se bazează pe fenomenul de absorbție de căldură la trecerea unui gaz de la presiune mare la presiune mica. Fluidul refrigerant absoarbe caldura prin trecerea din starea lichidă în starea gazoasă și eliberează căldură la trecerea din starea gazoasă în starea lichidă.

De ce să apelați la ACTIV SERVICE ORADEA?

Transparența și comunicarea deschisă fac parte din filozofia noastră de servicii. Vă vom explica în detaliu diagnosticul și opțiunile de remediere disponibile, împreună cu estimarile de cost și timp necesar pentru reparare. Astfel, puteți lua decizii informate și sunteți la curent cu întregul proces de reparație.

Realizează o programare oricând ai nevoie de reparații auto eficiente

Echipa Activ Service Oradea te așteaptă pentru a-ți oferi reparații de calitate la prețuri avantajoase, precum și numeroase oferte și promoții periodice. Dacă faci programarea online, beneficiezi de un discount de 8% pentru toate lucrările ce vor fi efectuate. Vino să vezi ce înseamnă să beneficiezi de ajutorul unui partener de încredere pentru buna funcționare a automobilului tău!

Programare service online

8% reducere pentru programari online, completeaza formularul de mai jos si un reprezentant Activ Service te va contacta in cel mai scurt timp pentru a confirma programarea.

Call Now ButtonSună acum
× Whats App